Alles wat je moet weten over markiezen

Alles wat je moet weten over markiezen

Markiezen zijn een bekend en populaire vorm van zonwering. Markiezen zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. In dit blogartikel bespreken we alles wat je moet weten over markiezen. Waarom zijn markiezen zo populair? Wat zijn de verschillende soorten? Wat zijn de voordelen van markiezen? Lees verder en ontdek alles over markiezen.

Soorten markiezen

Markiezen zijn er in verschillende soorten. Zo heb je de standaard markies, de petmodel markies en de klapmodel markies. De standaard markies is de meest bekende vorm van markiezen. Dit type heeft een ronde vorm en is voorzien van een houten frame. De petmodel en klapmodel markies zijn ook erg populair en hebben een strakkere uitstraling. De petmodel markies heeft een platte bovenkant en de klapmodel markies is inklapbaar.

Materiaalkeuze

Markiezen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een houten frame, aluminium frame of een kunststof frame. De bekleding van de markies is vaak van acryl, polyester of screen doek. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo is een houten frame duurzaam, maar vergt het meer onderhoud dan bijvoorbeeld een aluminium frame. Kijk op www.rainbow-collection.nl voor alle soorten materialen.

Voordelen van markiezen

Markiezen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van zonwering. Zo wordt er met markiezen meer schaduw gecreƫerd dan bijvoorbeeld bij een zonnescherm. Daarnaast zorgen markiezen voor een sfeervolle uitstraling en zorgen ze voor extra isolatie in de wintermaanden. Tot slot is een markies ook nog eens functioneel als regenwering.

Onderhoud van markiezen

Het onderhouden van markiezen vergt enige aandacht. Zo is het belangrijk om de markiezen schoon te houden en regelmatig te controleren op beschadigingen. Daarnaast is het belangrijk om de markiezen regelmatig schoon te maken met een zachte borstel. Gebruik geen agressieve middelen in verband met eventuele schade aan de bekleding.

Kosten markiezen

De kosten van markiezen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de afmetingen van de markies een rol, het materiaal van het frame en de bekleding en de eventuele extra opties zoals verlichting. Over het algemeen zijn markiezen duurder dan andere vormen van zonwering, maar dit heeft voornamelijk te maken met de duurzaamheid en uitstraling.

Conclusie

In dit blogartikel hebben we alles besproken over markiezen. Zo zijn er verschillende soorten markiezen, elk met hun eigen voordelen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende materialen en is het onderhouden van markiezen belangrijk voor de duurzaamheid. Tot slot zijn markiezen iets duurder in aanschaf, maar de uitstraling en duurzaamheid maken het de investering meer dan waard.

Blancosanitair

Reacties zijn gesloten.