Hypotheken vergelijken

Hypotheken vergelijken

Een hypotheek sluit je af op het moment dat je een nieuw huis gaat kopen. Een hypotheek, wordt ook wel een hypothecaire lening genoemd. Het is namelijk een lening, die je gebruikt om je huis af te betalen. Heel veel mensen kunnen vaak niet in één keer hun huis afbetalen namelijk. De grote van de lening is verschilt. Daarvoor kijken ze naar je inkomen, het inkomen van je partner mocht je die hebben en naar je schulden. In Nederland hebben we twee soorten hypothecaire leningen. De ene is in de ene situatie aantrekkelijker en de andere hypotheek is in de andere situatie aantrekkelijker, ga daarom eens deze hypothecaire lening vergelijken.

Aantrekkelijke hypotheek voor werkenden

De eerste vorm van hypotheek heet een lineaire hypotheek. Je betaalt maandelijks een bepaald gedrag om deze hypotheek af te lossen. Bij een lineaire hypotheek loopt dit maandelijkse bedrag. Als je het op een grafiek zou tekenen zou je dus een dalend maandbedrag zien over de tijd, vandaar ook de naam lineaire hypotheek. Het bedrag dat je betaalt bestaat uit de aflossing van de lening en de rente over de lening. Hoe meer je aflost des te kleiner het bedrag is van de rente die je betaalt. De aflossing blijft maandelijks gelijk, maar omdat het bedrag van de rente steeds kleiner wordt, wordt het bedrag per maand dus steeds minder. 

Hypotheek populair onder de starters

De lineaire hypotheek is vooral aantrekkelijk voor mensen die al werkend zijn en al een spaarpotje hebben opgebouwd. De maandlasten zijn in het begin namelijk erg hoog. Als je eenmaal met pensioen bent is het bedrag dat je dan nog voor de hypotheek moet betalen een stuk minder. Dat is fijn, gezien de hoogte van de AOW. De andere hypotheek is een annuïteitenhypotheek dat vooral door starters gekozen wordt. De maandlasten blijven de gehele looptijd van de hypotheek namelijk gelijk. De verhouding binnen dit bedrag verandert alleen. Zo bestaat het bedrag in het begin voornamelijk uit rente over de lening. Aan het einde van de looptijd is het vooral aflossing. 

Blancosanitair

Reacties zijn gesloten.