Wat is een inbouw stopcontact en waarvoor is het?

Wat is een inbouw stopcontact en waarvoor is het?

Er zijn super veel verschillende soorten stopcontacten. Denk aan stopcontacten voor buiten, inbouw stopcontacten, stopcontacten met een USB aansluiting en inbouw stopcontacten. In deze tekst gaan wij jou uitleggen wat een Inbouw Stopcontact is en waarvoor deze worden gebruikt. Er zit namelijk nog wel een groot verschil tussen inbouw en opbouw stopcontacten. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. inbouw stopcontacten zul je voornamelijk als Buitenstopcontact tegenkomen, omdat ze goed bestand zijn tegen water. Inbouw stopcontacten zijn immers ingebouwd in de muur, waardoor water er niet gemakkelijk bij kan komen.

Wanneer gebruik je een inbouw stopcontact en wanneer een opbouw stopcontact?

Als je een stopcontact in de muur wilt plaatsen, omdat je deze zo min mogelijk wilt kunnen zien, dan heb je daarvoor een inbouwdoos nodig. Met een inbouwdoos zorg je daarna dat de achterkant van de wandcontactdoos weggewerkt wordt. Omdat het in de muur gebouwd wordt, noem je het ook een inbouw stopcontact. Deze stopcontacten steken nog ongeveer een centimeter uit de muur. Opbouw stopcontacten gebruiken mensen vaak als het niet mogelijk is om de hele sokkel in de muur te stoppen. Bijvoorbeeld omdat het te groot is of omdat er te weinig ruimte voor is. Ook zie je dit vaak op plekken waar de muur niet vlak loopt.

Maak gebruik van sets in dezelfde stijl

Als jij al je schakelmateriaal en alle stopcontacten gaat vervangen, dan is het het mooist om dit in dezelfde stijl te kopen. Bij veel winkels heb je sets met dezelfde soorten schakelmateriaal, waardoor ze goed bij elkaar passen. Als je namelijk zelf alles bij elkaar gaat zoeken en verschillende stijlen koopt, dan kan het zijn dat ze niet mooi bij elkaar passen. Bij het mengen van verschillende soorten schakelmateriaal en stopcontacten in één ruimte, kan het erg slordig gaan lijken. Om een mooi en strak geheel te krijgen kan je dus beter alles van dezelfde lijn kopen.

Blancosanitair

Reacties zijn gesloten.