Welke tips zijn er voor het inrichten van je interieur?

Welke tips zijn er voor het inrichten van je interieur?

Het inrichten van je interieur is een behoorlijk karwei, er gaat veel tijd en moeite in zitten en voor je gevoel is het nooit echt af. Mocht het dan eindelijk wel bijna af zijn zie je altijd wel weer een mooi item wat zo goed bij de rest past. De seizoenen spelen ook nog een grote rol, denk bijvoorbeeld aan de kerstboom en paastakken. Daarnaast heeft iedereen ook nog zijn of haar persoonlijke voorkeuren die een rol spelen, zo zit de een het liefst languit op de bank maar de ander profiteert het liefst van een stastoel. Zoals je je dus kunt voorstellen zijn er oneindige mogelijkheden voor dit interieur, hieronder geef ik je een aantal tips zodat jij je interieur optimaal inricht!

Geef er je eigen draai aan

Personaliseer je ruimte. Zorg ervoor dat je eigen items zoals bijvoorbeeld fotos of herinneringen uit je leven plaatst in je interieur. Dit zijn de dingen die jouw perfecte interieur dadelijk onderscheid van een standaard interieur van een meubelgigant. Dingen die je hierbij kunt gebruiken zijn natuurlijk niet alleen de standaard dingen als ansichtkaarten en familiefoto’s maar heb je bijvoorbeeld ook al eens gedacht aan andere belangrijke aandenkens aan gebeurtenissen uit je leven zoals bijvoorbeeld het lopen van een marathon of het krijgen van een promotie op werk. Zo zorg je dus voor een persoonlijk gevoel bij een stylish interieur.

Zorg ervoor dat het leefbaar is

Een esthetisch interieur is prachtig om naar te kijken. Niks zo mooi als een perfecte woonkamer waar geen rommel of kruimel te bekennen is. We weten allemaal echter dat dit niet realistisch is, we leven nou eenmaal ook in het huis. Een goede oplossing hiervoor is het creƫren van een leefbaar interieur. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele stastoel die ook nog eens goed past in je inrichting qua kleuren palet. Maar ook het slim gebruik maken van opbergruimtes zorgt ervoor dat je inrichting ook daadwerkelijk gaat werken als je erin woont. Op het moment dat je namelijk een plek hebt om je kleedje op te ruimen nadat je deze hebt gebruikt op de bank, dan ben je ook eerder geneigd om dit daadwerkelijk te doen.

Gebruik licht in je voordeel

Licht is een prachtig iets. We hebben dan ook veel verschillende vormen van licht die we allemaal op verschillende manieren kunnen toepassen in ons interieur. Zo hebben we uiteraard natuurlijk licht van de zon. Dit kun je perfect toepassen in een ruimte waar je voornamelijk overdag zult zijn zoals een woonkamer of studeerkamer. Maar daartegenover hebben we ook nog kunst licht van een lamp. Zorg ervoor dat je deze verschillende lichtbronnen op een fijne manier gebruikt zodat je licht hebt waar je licht nodig hebt zonder dat het het gevoel geeft van een ongezellig kantoorpand.

De details zorgen voor de sfeer

Gezelligheid in een interieur komt vaak uit de kleine dingen die je terugvindt in een kamer. Denk bijvoorbeeld aan kleine beeldjes of een leuk schilderijtje. Op deze manier voelt de ruimte meer aan alsof er daadwerkelijk in geleefd wordt en dit is vaak een fijner gevoel.

Blancosanitair

Reacties zijn gesloten.