Zwart deurbeslag omdat je een mooie toon kunt zetten

Zwart deurbeslag omdat je een mooie toon kunt zetten

Wellicht heb je ze bij de buren of bij vrienden al gezien. Het is dan ook een echte trend: zwarte klinken en rozetten in de deuren. En niet alleen waar een industriële woonstijl dat gebiedt. Of een ultra modern interieur daar mooier van gaat werken. Zwart deurbeslag is eigenlijk van alle tijden maar nu weer helemaal in opkomst. Misschien weet je nog dat je bij opa en oma thuis kwam. Die deurklinken voelden zo warmpjes aan. Die waren gemaakt van bakeliet, feitelijk de eerst plasticsoort die er gemaakt werd. In de huizen van de jaren dertig waren zelfs de stopcontacten en lichtknopjes van bakeliet. Zwart deurbeslag en schakelmateriaal is er dus al lang. En niet zonder reden. Want deuren worden er gewoon mooier van.

Zwart deurbeslag haalt je interieur kleuren omhoog

Zwart is geen bescheiden kleurtje. Dat wil graag domineren. Zet maar eens zwart op een wand van je woonkamer. Voor velen is dat echt ‘over the top’. Maar deurbeslag heeft bij lange na niet het formaat van een wand. Het zwart geeft deurbeslag een mooie indicatieve functie. Hier vastpakken en openen, graag. Bovendien is het als een donker detail prachtig in diverse interieurstijlen. Zo ‘knipoog’ het zwart door de ruimte, zeker als je ook je raambeslag en meubelknopjes op dat zwart aanpast. Bovendien zitten handen veel aan knopjes en klinken maar zwart verkleurt niet. Ook zijn zwarte grepen gemakkelijk schoon te houden.

Vierkant of rond? Zwart deurbeslag plooit zich naar jouw wensen

Scharnieren kunnen ook in zwart uitgevoerd worden bij je deuren. Alleen is het merendeel van een scharnier niet te zien bij een dichte deur. Met een deurklink is dat heel anders. De klink met zijn rozet is dan ook een bepalend element want die zie je altijd. Zwarte deurklinken verhogen de sfeer. Ook voegen ze iets chiques toe aan je woon- of slaapruimtes. Klassieke interieurs vragen om klinken met hoekige randen. Moderne interieurs passen beter bij deurklinken die afgerond of rond zijn. Online zul je zien dat het assortiment aan zwarte deurklinken nog veel groter is dan vierkant of rond. Voor elke smaak is er wel een deurklink bedacht. Want zwart werkt dan als kleur, maar de vormgeving moet natuurlijk ook bij je huisstijl passen.

Variaties op zwart

Het zou kunnen dat je echt zwart deurbeslag net even te veel van het goede vind voor je interieur. Je wilt de zachte kleuren textuur van je Scandinavische interieur niet met gitzwart storen. Dan kun je overwegen om voor antracietkleurige deurklinken te kiezen. Die komen bij het juiste licht wel zwart over maar zijn toch meer een grijs tonig met een donkere tint van cyaan. Antraciet is dus een ingehouden zwart. 

Breng met je zwarte klinken accenten aan

Ook kun je in plaats van gitzwart kiezen voor een zware grijze toon, de RAL 7021. Deze kleur verzacht meer dan echt zwart maar geeft nog wel een leuk accent. Toch is echt zwart (de matte variant) vaak heel goed toepasbaar in een klink met rozet op je deuren. Want je bent dan bezig met detailwerking. Zwart deurbeslag gaat dus niet domineren.
Jouw nieuwe deurbeslag kopen? Mooi Deurbeslag!

Blancosanitair

Reacties zijn gesloten.